Video tape convert to DVD

Video tape convert to DVD
author by :
Lim John
Price:
2 VCR tape for Rm 88

Reviewed by:
Rating:
5
On October 19, 2013
Last modified:August 12, 2016

Summary:

2 VCR tape convert to DVD dengan harga Rm 88 sahaja

Video tape convert to DVD

Promosi hebat di Pulau Pinang 2 VCR video tape convert to DVD dengan harga Rm 88 sahaja,Jangan Biarkan memori indah Anda input ditelan zaman !

Tahukah anda, tape rakaman mempunyai jangkahayat optimum 8 hingga 12 tahun sahaja? Malah, tak kurang juga tape yang masih elok, musnah akibat penggunaan peralatan yang rosak,Jangan ragu-ragu lagi terus Video tape convert to DVD, sekarang dengan harga yang murah.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan tentang kami/perkhidmatan kami/komen serta cadangan mengenai website kami, sila hubungi kami menerusi borang maklumbalas/pertanyaan di bawah.

[contact-form to=’digitalprintinggift@gmail.com’ subject=’Thank you for contacting HK PHOTO PENANG. This is an auto-acknowledgement confirming receipt of your message. Please do not reply to this message. One of our representatives will be responding to you within 24 hours. If you have questions that require immediate resolution,please log into www.digitalprintinggift.com and click ‘Contact Us’ page or please don%26#039;t hesitate to contact us at 604-2273210 We look forward to assisting you.’][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Tel no’ type=’text’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Pakar-pakar di bidang ini menasihatkan rakaman tersebut dipindah ke format digital selewat-lewatnya dalam tempoh 5 tahun! Langkah ini bertujuan memastikan rakaman anda disimpan dalam keadaan yang tidak mudah dipengaruhi oleh keadaan persekitaran.

Walaupun jangkahayat fizikal DVD itu sendiri tidak kekal selamanya, tapi dengan format digital, ia boleh disalin lagi atau disimpan secara digital dengan mudah ke pelbagai media termasuk di dalam komputer anda.

Kualiti salinan digital pula 100% sama seperti asal, walau berapa kali ia disalin semula. Salinan digital juga tidak memerlukan kos yang tinggi.

Tambahan pula DVD boleh dimainkan di mana-mana sahaja. Oleh itu, rakaman tersebut boleh dikongsi bersama, atau diberikan sebagai cenderahati kepada saudara-mara dan sahabat handai.

•  Kadar di atas meliputi khidmat video convert ke DVD dan slim jewel case (1 set master copy). Ia tidak termasuk aksesori pilihan seperti disc label, dan juga khidmat tambahan seperti mencuci tape VHS.

•  Tape yang diterima termasuk jenis VHS, VHS-C, S-VHS-C, Video8, Hi8,Digital8 dan MiniDV. Selain MiniDV, semua jenis tape di atas boleh diterima juga samada rakaman dalam format PAL atau NTSC.

•  Media yang diterima  termasuk CD, DVD, USB thumbdrive, hard disk drive (HDD), camcorder HDD dan kad memori seperti MMC, SD, microSD, dsb.

•  Bagaimanapun, untuk media selain tape seperti kad memori, DVD, dsb, had rakaman bagi setiap media ialah 2 jam 30 min, untuk kadar yang sama (sila rujuk jadual di sebelah kanan).

•  Sekiranya tape/media hanya mempunyai rakaman yang terlalu pendek,dan terdapat beberapa keping tape/media yang ingin dimuatkan di dalam satu CD/DVD, biasanya kadar penuh tidak akan dikenakan untuk setiap tape/media. Sebaliknya, kami akan menggunakan budi bicara untuk mengira kos yang lebih berpatutan. Kos yang berkenaan akan dimaklum kepada pelanggan sebelum pesanan disiapkan.

•  Namun, sekiranya ingin mengasingkan rakaman dari satu tape/media ke beberapa        CD/DVD, caj tambahan akan dikenakan.

• Semua tape/media yang dihantar mesti berada dalam keadaan baik (good working condition). Apapun, tape VHS/VHS-C yang sudah berkulat atau putus boleh dicuci atau dibaiki dahulu sebelum convert secara percuma.

Tape diselaputi kulat

Jangan bimbang, kebanyakan tape yang sudah diselaputi kulat masih boleh diselamatkan. Namun, jangan jadikan ia alasan untuk berlengah, kerana lebih lama ia dibiarkan berkulat, bermakna lebih tinggi kebarangkalian untuk video itu rosak terus.

atau anda boleh terus menghubungi kami di talian yang disediakan. Maklumbalas dari anda amat dialu-alukan bagi meningkatkan lagi perkhidmatan kami serta mempermudahkan anda berurusan dengan kami.

 

Video tape convert to DVD
VCR /VHS Video tape convert to DVD

 

 

 

 

 

FAQ

Berapakah lamanya masa yang diambil untuk proses Video tape convert to DVD ?

Jawapan: Untuk pesanan biasa (2-3 tape/media) kami akan siapkan dalam masa 24 jam. Bergantung dengan cara urusan, pesanan boleh siap secepatnya pada keesokan harinya.

Apa bezanya perkhidmatan Video tape convert to DVD di sini berbanding yang ditawarkan oleh syarikat/individu lain?

Jawapan: Proses Video tape convert to DVD yang digunakan di sini menggunakan peralatan profesional. Tidak dinafikan proses yang sama boleh juga dibuat oleh individu hanya menggunakan software dan capture card gred konsumer. Walaubagaimanapun, kualiti video convert menggunakan cara ini tidak menghasilkan kualiti yang baik.

Apa bezanya VCD dan DVD selain harganya?

Jawapan: Perbezaan yang paling ketara di antara dua format ini ialah saiz video frame. Untuk format PAL, saiz VCD ialah 352×288 manakala DVD ialah 720×576. Jika dilihat kepada perbezaan saiz ini, DVD adalah 2 kali ganda besar dari VCD. Ini bermakna DVD adalah 2 kali ganda lebih jelas dari VCD. Tambahan pula saiz frame yang digunakan di TV (Standard Video) ialah saiz yang sama dengan DVD iaitu 720×576. Sekiranya saiz input lebih kecil, setiap pixel akan dibesarkan dengan ratio yang sesuai untuk tontonan di TV. Contohnya, saiz horizontal VCD 352 akan dibesarkan lebihkurang 2 kali ganda kepada 720 di TV dan ini menyumbangkan kepada masalah artefact, iaitu gambar seakan pecah-pecah. Kesimpulannya, dengan format DVD gambar video dijamin sama seperti asal, manakala dengan format VCD gambar video akan sedikit kabur (blur).

Kenapa DVD yang saya buat tidak dapat dimainkan di dalam DVD player saya?

Jawapan: Semua proses video convert menggunakan recordable media seperti CD-R, DVD-R dan DVD+R. Walaupun kebanyakan model VCD dan DVD player di pasaran tidak mempunyai masalah memainkan media-media ini, terdapat juga model-model lama yang tidak dapat berfungsi dengan baik (video dimainkan tersangkut-sangkut) atau tidak berfungsi langsung apabila dimuatkan dengan recordable media seperti CD-R atau DVD-R. Tiada jaminan semua player boleh memainkan recordable media. Sekiranya pemain anda ada masalah memainkan media-media ini, kami cadangkan anda beli pemain VCD atau DVD yang baru atau tonton VCD/DVD di PC.

Tapi saya tidak pula mempunyai masalah menonton DVD yang saya beli di pasar malam?

Jawapan: DVD atau VCD yang anda beli itu bukan dicetak sekeping hanya untuk anda sahaja, ianya dicetak di kilang dengan kuantiti yang banyak. Dengan volume yang besar, sesuatu produk VCD atau DVD itu dicetak menggunakan proses replication, bukan menggunakan recordable media. Setiap pemain VCD dan DVD memang dicipta untuk memainkan media-media jenis ini tetapi tidak semua (terutamanya model lama) boleh memainkan recordable media.

Saya dah buat video tape convert to DVD. Setahu saya DVD adalah format digital dan kualitinya sangat cantik, tetapi kenapa DVD yang saya buat kualiti gambarnya kurang memuaskan?

Jawapan: Format digital membolehkan ianya disalin semula tanpa pengurangan kualiti. DVD juga dijamin menghasilkan kualiti video yang sama dengan yang asal. Tetapi jika sumber asal video itu sendiri tidak memuaskan, semua ini akan dipindahkan ke format digital tersebut

Work email  : digitalprintinggift@gmail.com

Connect with me on google+ at Lim John

Google

Lim John email : limjohn@digitalprintinggift.com

2 VCR tape convert to DVD dengan harga Rm 88 sahaja

Author: Lim John

Good Day, First of all I would like to say thank you sir/mam for give me golden opportunity. I' m John from Penang Malaysia .I am a married person and have a one beautiful daughter, my wife is a beautiful Responsible homemaker. My hobbies are Music,reading books. My family contains 5 members My father is a Piano Teacher, mother is homemaker. My Short time goal is to serve for our Organization by providing my hard work and flexible service to the customers, I want to achieve something different in my field that should be unique feature compare to other.My Strength is Responsible person, good leader definitely I create more leaders not followers, gregarious person because I am easily adapt in an environment, keep my surrounding peace and move friendly with others.My weakness is I never feel comfort until I finish my work and I always think about my work how to do best. Once again I m thanking you sir to give this. Wonderful opportunity. Connect with me on google+ at LIM JOHN